Sportwerkgever

Medewerkers in de sport met een arbeidsbeperking – inclusief werkgeven

Medewerkers in de sport met een arbeidsbeperking – inclusief werkgeven

Sport is voor en van iedereen. Onze sector laat als geen ander zien dat je ondanks je beperkingen een winnaar kunt zijn. Niet alleen als topsporter, maar ook in en rondom de sportsector. Als WOS vinden wij het van groot belang om invulling te geven aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, het bieden van werk aan medewerkers met een arbeidsbeperking. Mooi als u ook uw steentje wilt bijdragen. Laten we deze verantwoordelijkheid samen oppakken.

ARNHEM - 16 januari 2017

De aanpak is ontwikkeld door AWVN en SBCM (sectorfonds SW); zij stimuleren arbeidsparticipatie van medewerkers met beperkingen, ofwel inclusief werkgeven. Samen hebben zij een ‘Branchemodel Inclusief Werkgeven’ ontwikkeld voor werkgevers in diverse branches en sectoren met als doel dat zij mogelijkheden gaan creëren om werk te bieden aan medewerkers met een arbeidsbeperking.

Eindproduct
Het eindproduct laat zien welke functies in de branche geschikt zijn voor mensen uit de doelgroep, geeft concrete praktijkvoorbeelden evenals de financiële consequenties. Daarnaast biedt het de nodige basisinformatie. Het verlaagt de drempel en levert inspiratie voor inclusief werkgeven.

Uitnodiging werkgroep
Graag nodigen wij alle WOS-leden uit die bestaande voorbeelden van functies met arbeidsparticipatie hebben, om deel te nemen aan de werkgroep ‘Branchemodel Inclusief Werkgeven’. In de werkgroep levert iedere deelnemer input in de vorm van voorbeelden en ervaringen. De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 1 februari van 10.00 tot 12.00. Voor meer informatie of aanmelding voor de werkgroep kunt u contact opnemen met Marjolijn Spoorenberg (m.spoorenberg@sportwerkgever.nl, 06-51780073).

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsbrieven