Sportwerkgever

Wat is wijsheid: werksessie wet DBA

Wat is wijsheid: werksessie wet DBA

Op dinsdag 11 april en donderdag 13 april organiseert de WOS een tweetal bijeenkomsten om werkgevers ondersteuning bieden om op een goede manier de modelovereenkomsten van opdracht van de sport te gebruiken. Deze modellen zijn een belangrijk hulpmiddel bij het op juiste wijze inrichten van de samenwerking met derden in de sport en vormen het sluitstuk van een zorgvuldige beoordeling van de arbeidsrelatie met niet-werknemers. De bijeenkomsten zijn gericht op de praktijk en waar mogelijk worden praktijkvoorbeelden ook benut.

ARNHEM - 26 maart 2017

Tijdens eerdere bijeenkomsten zijn we ingegaan op de verschillende mogelijkheden om de arbeidsrelatie in te regelen en de wet DBA. De theorie is één kant van het verhaal; de praktijk is soms wat weerbarstiger. Zeker ook nu staatssecretaris Wiebes de handhaving van de wet DBA tot 1 januari 2018 heeft opgeschort. Tot die tijd en over deze periode krijgen zzp’ers en opdrachtgevers dan ook geen boete of naheffing, tenzij zij kwaadwillend zijn.

Uiteraard zullen we tijdens de werksessie actief ingaan op afspraken die de sportsector met de belastingdienst heeft gemaakt. Na deze bijeenkomst kent u de stand van zaken in het kader van de wet DBA en modelovereenkomsten, maar bovenal kunt u op een goede en passende manier de arbeidsrelatie inrichten en de modelovereenkomsten op juiste wijze toepassen.

Programma
Tijdens de bijeenkomst zal in het eerste uur worden ingegaan op het bepalen van de arbeidsrelatie en na de pauze op het concreet gebruiken van de modelovereenkomsten. De werksessie wordt inhoudelijk verzorgd door Judith van Vlijmen van Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW) .

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 11 april 2017
Tijd: 11.00 - 14.00 uur
Locatie: NOC*NSF, Papendallaan 60, 6816 VD Arnhem
   
Datum: Donderdag 13 april 2017
Tijd: 10.00 - 13.00 uur
Locatie: Huis van de Sport, Wattbaan 31-49, 3439 ML Nieuwegein

Aanmelden
U kunt zich tot en met 7 april aanstaande via dit aanmeldformulier aanmelden voor een van beide werksessies. Op het aanmeldformulier kunt u vragen of voorbeelden invullen die u tijdens de bijeenkomst graag behandeld ziet.

In de spotlight

Archief